Oslava slunovratu na železniční zastávce Klokočov

Středa 14.6.2017

O víkendu 23.6. – 25.6.2017 pořádáme na železniční zastávce Klokočov oslavu slunovratu, tj. přátelské setkání oderských a fulneckých ochránců přírody, jejich přátel a kamarádů i trempů a přátel zastávky Klokočov. Na oslavu je možno přijet již v pátek po poledni a můžete na zastávce zůstat až do neděle. Můžete přijet vlakem, můžete přijít pěšky nebo přijet na kole či autem, ale pozor na případně zkonzumovaný alkohol!

Foto: Petr Lelek

Hlavní program proběhne v sobotu. Podle nálady a chuti můžeme dopoledne:

  • udělat nějaké drobné práce na zastávce,
  • zajít do lesa na dřevo na odpolední a večerní oheň,
  • vyrazit na vycházku do okolí a např. si nasbírat léčivé rostliny,
  • upravit studánku v zalesněném svahu nad zastávkou ve směru na Kamenku.

Odpoledne zapálíme oheň slunovratu, který doufejme bude hořet dlouho do noci. Uvítáme účast kytaristů nebo jiného hudebníka, kteří budou ochotni doprovodit táborový zpěv ostatních. Večer si můžeme udělat i noční kino.

K občerstvení bude zajištěn sud piva a na zastávce je k dispozici nějaké nealko za symbolické ceny. Na společná hlavní jídla (buřtguláš, zelňačka, pečený bůček se zelím nebo bramborové placky) suroviny dovezeme a budou i pečené makrely, také za symbolickou cenu. Další dobroty si dovezte podle vašeho gusta. To se týká i případného alkoholu. Uvítáme vaše buchty coby ukázku vaší kuchařské dovednosti. Jinak bude fungovat samoobsluha, tzn. každý se bude obsluhovat sám a pomůže i s úklidem.

Comments are closed.

-->